Mød familien Schwaner

Når her ikke er børnehus, bor vi en familie på fire i huset på Søgårdsvej. 

Mig, Sophie, min mand Kim og vores to børn Elias og Jonathan (på billedet er det Elias, jeg smiler til).

Vi bor i en etplans-villa på en rolig, børnevenlig vej i det centrale Næsby. Haven er indrettet til leg med legetårn, gynger, rutsjebane, trampolin, kravlerør og masser af bær, vi kan plukke i sommerhalvåret. Vi har korte afstande (på gåben eller løbecykler) til bl.a. Stavis Ådal og Næsbys bedste legepladser.

Værdier

Børn har brug for positiv og nærværende voksenkontakt for at udvikle sig. Derfor har vi plads til fem børn i alderen 2-6 år. Det giver mulighed for en rolig og nærværende hverdag med plads til både de modige og de mere tilbageholdende børn. 

Nærvær og trygge relationer
Hos mig er børnene i centrum. Vi taler sammen om det, vi oplever, og når vi leger, så leger de voksne med. Der er fuld gang i den, så bliver der brug for en pause i løbet af dagen, er der rig mulighed for at slappe af med en lang krammer, rolig musik, en god lydbog, et puslespil eller hvad barnet ellers interesserer sig for, og finder ro ved. 

Anerkendende støtte
Min tilgang til børnene er anerkendende. Jeg støtter dem i at regulere deres følelser, samt at løse konflikter og styrke relationerne til hinanden samt mig som voksen.

Udeliv
Vi bruger vores store have og naturen hver dag – med mindre, vejret er helt tosset. Vi plasker i vand, studerer insekter, og orme, laver mad over bål og vander buskene. Vi oplever og taler om regn, torden og solskin, og hilser på ænderne i Stavis Å – og på de dyr, der græsser langs den. Vi holder øje med skovens liv året igennem og kigger på fugle, blomster, vandløb, mudderpøle og flotte sten.

Mad

Jeg serverer varieret, fortrinsvist økologisk mad ved alle dagens måltider. Vi spiser morgenmad (hvis man er tidligt på den), formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad.

Hvis man er sulten på andre tidspunkter, så har køkkenet selvfølgelig aldrig lukket. 

Vi forbereder gerne dagens måltider i fællesskab, og bager sammen, eller laver mad over bål.

Indendørs

Børnene må være i hele huset, men mest oplagt til leg er vores store sammenhængende køkken/alrum/stue. 

Her er der legeområde med en bl.a. en lille klatrevæg, gynge og masser af tumlemøbler, stort spisebord med plads til både måltider, kreativitet, brætspil eller noget helt andet.

I sofaområdet kan vi slappe af med en god bog eller holde discofest til vores yndlingsmusik.

Udendørs

Vores have er indrettet til leg og hyggelige timer sammen. Vi gynger, øver tricks på trampolinen, bygger og graver i sand, løber op og ned ad bakke, kravler, rutsjer og klatrer. 

Vi laver gerne frokost eller eftermiddagsmad over bål, og særligt pandekagerne plejer at hitte stort. 

I sommerhalvåret er der søde (eller sure, hvis man tør) bær, vi kan spise direkte fra busken.

Nærområdet

Vi bor i gåafstand til Stavis Ådal, hvor vi kan besøge ænderne og de dyr, der græsser langs åen. Vi kan finde masser af insekter og se på det vilde fugleliv. 

I skovområderne omkring Næsby kan vi holde øje med skovens liv, samle flotte blade og plaske lidt ved Carolinekilden.

Der ligger flere skønne legepladser i kort gå- eller løbecykel-afstand, hvor vi også leger.

Ud på tur

Vi elsker vores ‘hjem’, men nyder bestemt også at tage madpakkerne med ud i det blå! 

Af vores favoritter kan nævnes Zoo, stranden, Stige Lystbådehavn og Odense Havn, Musiklegepladsen i Højby, trolden Hans Hulehånd ved Odense Kanal med flere. 

Vi kommer rundt i vores ladcykel eller i bilen (som har plads til fem børn i autostole).